Blogg

Formex 2018

06 september 2018

Vi tog en tur till Formexmässan igår för att kolla in våra leverantörers nyheter och fylla på inspirationskontot inför höstens alla projekt. Största gemensamma nämnare var färgskalan där pudriga toner av rosa, persika, orange, rostrött och vinrött dominerade. Men vi kunde även se lite olika inslag av lila vilket vi inte sett så mycket av på inredningsfronten på ett tag, men även lite sobrare bruna toner. När det gäller material är det fortfarande mycket rotting, korg, ryamattor, linne och sammet som gäller. Men vi kunde även se lite inslag av manchester som vi nog kommer se mycket av framöver. Här kommer lite bilder från mässan:


Den här mattan från Linie Design fångar många av höstens rosaröda toner


Rya och tuftade mattor kommer stort till följd av 70 talsinspirationen


Sammet och linne i pudriga rosa toner. Blir inte mer höst 2018 än så! ?


Tine K hade i vanlig ordning en stor fin och inspirerande monter


Sammet, linne, sammet, linne….


Lite färginspo från Boel & Jans monter


Manchestersoffa, fluffig kudde, rotting och skulpturer. Många trender i denna bild från trendutställningen


Mer från trendutställningen


Fluffig pläd i rostrött på rottingbänk. Notera den rosa lampan med fransar i bakgrunden.. Många rätt på liten yta ?


Fransar på kuddar, lampor och plädar kommer vi ser mer av framöver. Även den här “kamelbruna” färgen..

Sommarpreppa uteplatsen

24 juli 2018

Maj har rivstartat med sol och varma temperaturer – hurra! Det firar vi med ett somrigt inlägg med fokus på balkong och uteplats. Det är hög tid att skrubba terassen, täcka av utemöblerna och skapa härliga blomsterarrangemang.

_

Den lilla balkongen

Få ut det så mycket som möjligt av din lilla balkong genom att möblera med smarta möbler. Till exempel en längre bänk som ger plats åt många personer, samt soffbord i rund låg form för att ge utrymme för annat. Addera matta, några kuddar och ett mjukt skönt fårskinn för extra komfort och en ombonad känsla. Lägenhetsbalkonger är ofta placerade tätt intill varandra, vilket kan resultera i närkontakt med grannar. Detta kan visserligen vara trevligt men ibland vill man ha sin gröna oas för sig själv. Plantera några höga träd vid kortsidorna av din balkong så skapar du ett naturligt och vackert insynsskydd.

Bänk och sidobord Artwood / Fårskinn & beiga kuddar By On / Pläd, mönstrad kudde, lykta och Krukor Holmen Interiör&Textil / Bricka, matta, lykta och förvaringsmöbel Ikea

_

Den stora uteplatsen

En stor uteplats är en otroligt härlig tillgång svensk sommartid. Dock kan många uppleva dessa ytor som svårmöblerade, och ofta möbleras de med en liten grupp i kanten av altanen, för att lämna en stor yta över. Våga placera sittgrupperna mitt på altanen, och gärna i olika grupper för att skapa rum i rummet.

Utemöbler Cane-Line / Matta och turkos kuddfodral Ikea / Belysning Fatboy / Pläd, ljusblå kuddfodral, Lyktor och bricka Holmen Interiör & Textil / Stora krukor Potmania

_

Den avlånga men rymliga balkongen

Har du plats för både matgrupp och soffgrupp på din balkong – satsa då på nätta luftiga möbler. Detta skapar en rymligare känsla samt att det är praktiskt med lätta möbler. I detta kollage inspireras vi av moderna former, krispiga nyanser och detaljer i metall.

Bord Magis(Gulled)/Stolar Hay(Gulled)/ Fåtölj och sidobord Magis(Gulled) / Textilier, krukor och lyktor Holmen Interiör & Textil / Matta Ikea

_

_

Bildkällor: Nämnda leverantörer, egen bildbank samt miljöbilder av Anders Bergstedt från våra inredningar för JM, samt privat miljö.

Salone del mobile Milano 2018

06 maj 2018

En av de största och viktigaste design- och möbelevenemangen i världen, Salone del Mobile i Milano, inspirerade i vanlig ordning och bjöd på mängder av fina montrar och många spännande produktnyheter. Med över 2000 utställare är det svårt att ge en exakt summering, men övergripande var det väldigt mycket färg och form i fokus. Juveltoner, smutsgula nyanser och en allmän stark färgskala. Man kan tydligt se att man frångår den trärena känslan och istället går mot lyxiga material, spännande former och färger. Vi har varit på Milanomässan tidigare men hade tyvärr inte tid att åka ner i år utan vi har istället fått följa det hela via främst Instagram – och nedan följer en summering av vad vi såg som mest intressant och utstickande under mässan.

KLASSISKA SYNEN – ÄLDRE BYGGNADER MÖTER NY DESIGN

Det kanske mest återkommande och vanligaste synen på Milanomässan – Magiska äldre byggnader och rum med många år på nacken möter ny spännande design. Hays installation på Palazzo Clerici och Gubis utställning på Fondazione Serbelloni är två exempel på detta.


Bilder @bottegaveneta @cultdesignau @ultramandarine @lance.gerber @gubiofficial

SMUTSGULT, JUVELTONER OCH STARKA FÄRGER

Milanomässan bjöd i år på vågade färgkombinationer, spännande material och lyxiga ytskikt. Juveltoner, smutsgula nyanser och en stark färgskala. Det bjöds på färgat glas, spegelglas och lackade ytor i var och varannan miljö.


Bilder @trendcompass_nl @notedesignstudio @lonnymag @trendstefan @cultdesignau


Bilder @2lgstudio @Nina_bruun @gudyherder @designdaily @habitusliving


Bilder @dezeen @Teklan @lindseyadelman @Nina_bruun


Bilder @randi_mageli @villainenitsuj

TROPISKT, DJUR OCH DJUNGEL

Tropiskt djur- och naturliv låg i fokus när det kom till mönster och detaljer. Blomstrande växthus, botaniska tapeter och djungelmönster på soffor och fåtöljer. Moooi visade vackra miljöer i sin utställning The Museum of Extinct Animals, en hyllning till naturen och dess mångfald där de i olika skepnader lyfte fram urtidsdjur och spännande botaniska mönster från förr. I Rossana Orlandis trädgård stod avgjutningar av giraffer, gorillor och andra djur i naturlig storlek i glada färger.


Bilder @2lgstudio @riveroshan @stringoletta @elledecor @ali_icee @indiamahdavi @damianad @wallpapermag

VALV OCH BÅGAR

Mjuka former, bågar och valv var ytterligare en genomgående trend bland årets utställare. Formerna återkom i såväl möbler, textilmönster som belysning.


Bilder @2lgstudio @store.wallpaper @ilemartini @aybargallery @gabyvangestel @Gabyvangestel

LJUSINSTALLATIONER I SPÄNNANDE FORMER

Ljusinstallationer i form av lysrör, neonskyltar och mönstrade nät. En av de mest spännande installationerna stod Preciosa för. Deras magiska “BreathOfLight” spreds fort på alla designintresserades Instagramkonton, och vi kan inte annat än att dras med i fascinationen kring denna presentation.


Bilder @studiopepe_official @preciosalighting @designdaily @2lgstudio @dezeen @mpinzero

SNACKIS – HERMÉS UTSTÄLLNING

Hermés utställning i La Permanente bjöd på fascinerande nyanser, lyxiga material och spännande lekfulla vinklar och vrår. Över 150 000 handgjorda plattor från Marocco gav en dramatisk installation i nyanser som turkos, bärnsten, mintgrönt, mörkrött och ceriserosa.


Bilder: @Hermes Notey.com @atelierdetroupe @thefutureperfect

SNACKIS – CLUB UNSEEN

En av de största snackisarna under mässan var den hemliga klubben “Club Unseen”, designad av Studiopepe. En exklusiv hemlig utställning/klubb för endast inbjudna gäster. Klubben hade många spännande detaljer, bland annat en bardisk där man endast såg händerna vid drinkskapandet. På Club Unseen hemsida beskrivs klubben som “An exclusive shelter from the hectic context of the Fuori Salone, the secret club represents the quiet that gives space to creativity: a place with a relaxed and casual atmosphere, in which an innovative interpretation of hospitality emerges clearly to the senses and to the heart.”.


Bilder @studiopepe_official @designdaily @wallpapermag