Maj har rivstartat med sol och varma temperaturer – hurra! Det firar vi med ett somrigt inlägg med fokus på balkong och uteplats. Det är hög tid att skrubba terassen, täcka av utemöblerna och skapa härliga blomsterarrangemang.

_

Den lilla balkongen

Få ut det så mycket som möjligt av din lilla balkong genom att möblera med smarta möbler. Till exempel en längre bänk som ger plats åt många personer, samt soffbord i rund låg form för att ge utrymme för annat. Addera matta, några kuddar och ett mjukt skönt fårskinn för extra komfort och en ombonad känsla. Lägenhetsbalkonger är ofta placerade tätt intill varandra, vilket kan resultera i närkontakt med grannar. Detta kan visserligen vara trevligt men ibland vill man ha sin gröna oas för sig själv. Plantera några höga träd vid kortsidorna av din balkong så skapar du ett naturligt och vackert insynsskydd.

Bänk och sidobord Artwood / Fårskinn & beiga kuddar By On / Pläd, mönstrad kudde, lykta och Krukor Holmen Interiör&Textil / Bricka, matta, lykta och förvaringsmöbel Ikea

_

Den stora uteplatsen

En stor uteplats är en otroligt härlig tillgång svensk sommartid. Dock kan många uppleva dessa ytor som svårmöblerade, och ofta möbleras de med en liten grupp i kanten av altanen, för att lämna en stor yta över. Våga placera sittgrupperna mitt på altanen, och gärna i olika grupper för att skapa rum i rummet.

Utemöbler Cane-Line / Matta och turkos kuddfodral Ikea / Belysning Fatboy / Pläd, ljusblå kuddfodral, Lyktor och bricka Holmen Interiör & Textil / Stora krukor Potmania

_

Den avlånga men rymliga balkongen

Har du plats för både matgrupp och soffgrupp på din balkong – satsa då på nätta luftiga möbler. Detta skapar en rymligare känsla samt att det är praktiskt med lätta möbler. I detta kollage inspireras vi av moderna former, krispiga nyanser och detaljer i metall.

Bord Magis(Gulled)/Stolar Hay(Gulled)/ Fåtölj och sidobord Magis(Gulled) / Textilier, krukor och lyktor Holmen Interiör & Textil / Matta Ikea

_

_

Bildkällor: Nämnda leverantörer, egen bildbank samt miljöbilder av Anders Bergstedt från våra inredningar för JM, samt privat miljö.