Inredning av visningslägenhet i Västerås

Vi fick det roliga uppdraget att inreda en visningslägenhet på 3 rok för JM:s projekt Österport 3 i Västerås. Stilen var naturlig och den främsta målgruppen unga vuxna. Vi har tidigare inrett en annan visningslägenhet i samma projekt som sedan såldes komplett med inredning till en nöjd kund. Sådant är alltid roligt att höra som inredare då det visar på att vi verkligen träffat rätt vad gäller inredningen.

Här tänkte vi oss ett par i 30 års åldern som tycker om att resa och som uppskattar närheten till både Stockholm och Mälaren. De är miljömedvetna, musikintresserade och lagar mycket mat och bjuder gärna på middag hemma. Den industriella känslan i ABB:s gamla fabriksområde är också något de uppskattar och vi har plckat in detaljer i inredning som industrilampor och metalldetaljer i möbler för att förstärka detta.

I den här lägenheten valde vi att måla några väggar/rum i lite mörkare gröna och blå toner. Detta för att det skulle skapa en fin bakgrund till möblerna i naturmaterial. Vi har valt att använda en hel del av Ilse Crawfords möbelserie Sinnerlig för Ikea där kork är det huvudsakliga materialet. I övrigt går inredningen i naturliga färger och material som läder, trä och linne är återkommande.

Den blå väggfärgen i köket och vardagsrummet har färgkoden S-6020-R90B. I det stora sovrummet målades alla väggar i en härlig grön ton S 6010-B90G. Gästrummet lät vi vara lite neutralare och målade alla väggar i en varm gråbrun ton S 5005-Y20R.

moodboard

Moodboard för projektet (Bilder från Pinterest/Mimou/Aytm).

7583883040_IMG_0879-1024x764

Blå färgskala, lyxiga material och mässingdetaljer. Soffa från Sits, soffbord från Aytm och belysning från Globen lighting.

7583883040_IMG_0830-1024x683

Sovrum i gröna och beiga nyanser. Sängbord från Aytm, matta från Linie Design och sängkläder från Chhatwal & Jonsson och Mimou.