Restaurang Olivedal

Uppdragsgivarna - ett glatt gäng hängivna IFK fans med bla Tobias Hysén i spetsen ville skapa en ny typ av restaurang. En bättre kvartersrestaurang med fokus på bra mat och skönt häng - där du även ska kunna kolla på sport -om du vill..

Därför ritade vi bland annat in dolda tv apparater bakom en panelvägg, så att du själv kan välja hur vill spendera din kväll.

Inredningen fick bli en blandning mellan lite rustikare, industriella material såsom rökt ek, mässing, koppar, ribbat glas och svart metall, och lite mer sofistikerade detaljer såsom de panelklädda väggarna och de tygklädda soffbåsen. I det separata rummet ”Logen”, sitter en tapet från Rebel Walls i taket som föreställer en muralmålning föreställande änglar, golvet är täckt av heltäckningsmatta och sammetsdraperier längs med alla väggar döljer en stor tv-skärm.

Att färgerna går i olika dova, blå toner är en diskret blinkning till grundarna utan att det blir övertydligt. I entrén och runt baren ligger hexagonformade klinkers som dold referens till en fotboll.

Namnet Olivedal kommer från cafét Olivedal där IFK grundades 1904.

Ytskikt

Här visas lokalens potentiella ytskikt för kunden. Olika toner av blå utgör den bas som täcker väggarna. Genom paneler på väggarna får man ett varmare intryck och en viss "pubkänsla". Hexagonkaklet blinkar med dem fält som täcker en klassisk läderkula.

plan

En planvy som visar den slutgiltliga lösningen. Vi jobbade med ett gäng olika förslag på möbleringar och till slut föll det en bar i bakkant av lokalen för ett naturligt samspel med köket samt möblering utmed väggarna för att skapa optimalt med sittplatser.

vy mot bar

Här visas en vy från vårt 3D-program sett från entrén. Ett bra sett för att få kunden att föreställa sig slutresultatet i förväg.

Bar, Inbetween, &tradition, Studio A3, platsbyggt. Restaurang. Jotun,

Restaurangen går i blåa toner med rustika och industriella inslag.

&tradition, in between, Bar, studio A3, Hexagonkakel och laminatgolv

Ett mörkfärgat laminatgolv möter det fotbollsinspirerande hexagon-kaklet.

Laminatgolv, hexagonkakel, Studio A3,

Barstolar från &Tradition med sina rökta ek står runt baren.

Bar, Inbetween, &tradition, Studio A3, platsbyggt. Restaurang.
Bar, Inbetween, &tradition, Studio A3, platsbyggt. Restaurang. Jotun,
Bar, Inbetween, &tradition, Studio A3, platsbyggt. Restaurang.
mot bås

Båsen skapades efter önskemål från kund. En trevlig formation av möbel för att få ett slutet sällskap. En klassisk "pubmöbel" i modern tappning med TV bakom panelen tillhörande varje bås.

Studio A3, Dolda tv-apparater, panelvägg, Bås, restaurang, ribbat glas

Det ribbade glaset fungerar som avskiljare mellan "båsen".

Studio A3, sportbar, IFK,
Studio A3, sportbar, IFK,

Den välfyllda baren blir lokalens mittpunkt.

Studio A3, Dolda tv-apparater, panelvägg, Bås, restaurang, ribbat glas
Studio A3, Dolda tv-apparater, panelvägg, Bås, restaurang

En viktig del för kunden var att kunna dölja TV-apparaterna när det inte visades sport. En smart detalj i varje bås är att bakom en panel visar sig en liten TV-apparat via en "skjutdörrslösning". Tack till Nya Varvet snickeri som gjorde vår idé möjlig.

Studio A3
&tradition, In between, Jotun, Studio A3
a3_olivedal-6493
&tradition, In between, Jotun, Studio A3
Laminatgolv, hexagonkakel, Studio A3,
a3_olivedal-6511
a3_olivedal-6518
Rebelwalls, a priori, tapet,
VIP

Förslag över "VIP-rummet" som skulle vara ett rum för ett större slutet sällskap. Taktapeten är en blinkning till "Änglarna" som är en del av projektet.

wc

Även lokalens toaletter gjordes om. Här visas ett förslag på ytskikt för att skapa en mörkare och mer industriell känsla. Resultatet blev iögonfallande och en toalett som ger avtryck.

a3_olivedal-6524

Ett VIP-rum skapades för ett mer privat sällskap med plats till 10-12 personer.

artisan

Inne på toaletten återkommer hexagon-kaklet tillsammans med ett väggkakel i skiftande blå toner.

PR home, belysning, Artisian kakel