Renovering av sekelskiftesdröm med modern touch

Sådana här projekt är bland det roligaste vi vet! En lägenhet med fina förutsättningar med vackra stuckaturer, väggpaneler, trägolv och det viktigaste av allt - "bra kunder". Med det menar vi kunder som gav oss en tydlig målbild, bra feedback men samtidigt fria tyglar. Att de dessutom var supertrevliga var såklart en bonus :-). A3 Byggprojekt stod för renoveringen.

Vi har hjälpt kunderna med materialval, färgval, ändring av planlösning, ritningar och materialval i kök, ritningar av platsbyggda möbler, samt förslag på inredningskoncept och inköp av alla möbler och accessoarer. Vi levererade även ut alla möbler och färdigställde inredningen på plats.

Då familjen hade behov av fler sovrum satte vi igen två dörrar i lägenheten. Vi ville såklart inte förstöra några originaldetaljer så vi behöll dörrar och karmar och satte igen öppningen med stora speglar på ena sidan av dörrpartiet och gipsade på andra sidan. Ledorden var modernt, tidlöst och ombonat med inslag av mörkt rökt ek och olika jordnära, rostiga toner med inslag av ljusgröna nyanser. De flesta väggarna målades i en varm gråbeige ton för att framhäva de fina stuckaturerna, panelerna och listerna. Hallen och master bedroom målades i en lugn ljusgrön ton och även tonårsdotterns rum fick målade väggar i form av en pudrigt rosa ton som framhävde den fina platsbyggda bokhyllan som redan fanns på plats.

Kunderna hade med sig en del möbler från sitt tidigare hem men i de flesta rum kompletterade vi med nya. Målet var att få till en modern inredning som ändå harmoniserade med och framhävde de fina detaljerna i sekelskifteslägenheten. I köket behöll vi alla stommar och fronter, men ritade om planlösningen och bytte ut bänkskivan, nytt kakel, diskho, blandare, spis, fläkt, belysning och möbler.

I korridoren mellan köket och matsalen ritade vi och byggde ett vinskåp med glasdörrar. Tyvärr var ytan för grund för att få plats med ett kylaggregat, men som kunden själv sa "vinet är till för att drickas, inte förvaras".

Foto: Anders Bergstedt

moodboard
Aytm

I hallen fanns en liten nisch som vi valde att måla i en lite ljusare kulör och satte in belysning för att framhäva den fina detaljen. Framför ytterdörren satte vi upp ett draperi för att minska draget från trappuppgången och dämpa lite ljud. Bänken och spegeln var kundens egna. Dessa kompletterades med de vackra krokarna Conca från Aytm.

aytm, linie design

Från hallen når man två sovrum och matsalen.

String, Aytm angui, globen lighting

Gästrummet

globen lighting, string

Posters från Dear Sam och vägglampa från Globen Lighting.

Entr3
Gubi, linie design
Gubi, englesson, New works Kixu lamp, mategot, moon table, heracleum, linie design,

Matsal med matbord från Gubi som matchade kundens Bertoia stolar fint.

Gubi, englesson, New works Kixu lamp, mategot, moon table, heracleum, linie design,

Matsalen med vy in mot vardagsrummet

Gubi, englesson, New works Kixu lamp, mategot, moon table, heracleum, linie design,

Från matsalen ser man in i köket och korridoren med det platsbyggda vinskåpet.

Gubi, englesson, New works Kixu lamp, mategot, moon table, heracleum, linie design, Flos 265
Gubi, englesson, New works Kixu lamp, mategot, moon table, heracleum, linie design,
Stuckatur, bröstpanel

Drinkvagn från Gubi

&Tradition, Sits Julia, Fly armchair, sc10, Gubi

Fåtöljer Fly från &Tradition och soffa från Sits

&Tradition, Sits Julia, Fly armchair, sc10, Gubi
Fly sc10 Andtradition, Platsbyggd bokhylla, &tradition Laton
Stuckatur, platsbyggd bokhylla, finsnickeri

Det fanns en liten nisch på ena väggen så där byggde vi en platsbyggd hylla med hyllplan som målades in i väggfärgen

Platsbyggd bokhylla

Vy in mot master bedroom

Wattveke, Artwood, Linie design

Här har vi satt igen en dörröppning med behållt karmarna och satt in en stor spegel

Wattveke, Artwood, Linie design

Master bedroom

Wattveke, Artwood, Linie design
Byon, andtradition, flowerpot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Vi är så nöjda med Linda på Studio A3, hur hon på sitt lyhörda och professionella sätt lyckats binda samman alla våra önskemål och få till exakt den känslan vi var ute efter då vi renoverat och inrett vår nya sekelskifteslägenhet. Kan varmt rekommendera Linda och Studio A3, vi har känt oss trygga med henne från första mötet. Kommer definitivt anlita henne och Studio A3 igen i framtiden om vi behöver inredningshjälp."

Kök

Köket med ny planlösning. Vi tog bort en köksö som stod framför fönstret och skapade en liten matplats med en platsbyggd bänk och specialritat bord. I bakgrunden skymtar man tvättstugan.

Menu chair, amp lamps, normann copenhagen, platsbyggt, Lampe gras
Vinhylla, platsbyggt snickeri, daniels snickeri
kök 3
kök 4
kök 5
kök 6
kök 7
kök 8

Från köket når man ännu ett sovrum

vinhylla
vinhylla 2

Vinskåp som är ritat av Studio A3 och byggt av Daniels Snickeri

badrum

Det redan fina badrummet kompletterades med nytt väggskåp, hylla och vi lackade om den befintliga kommoden

sovrum

Den befintliga platsbyggda bokhyllan fick agera stor sänggavel i tonårsdotterns rum. Vi tog bort två hyllplan och satte in en spegel med belysning och bordsskiva för att skapa ett litet sminkbord.

Sovrum

Vi tog upp de rosa tonerna i den befintliga kakelugnen i vårt val av väggfärg. Dörren mot matsalen sattes igen med en stor spegel.

Sovrum
Sovrum

På den stora spegeln satte vi även en liten hylla i spegelglas

sovrum
Sovrum

I sonens rum ser man hur vi gipsat igen dörröppningen mot master bedroom men ändå behållt karmarna om man skulle vilja öppna upp igen i framtiden.