Inredning av Matchis nya kontor i GLTK-Huset

Matchi grundades av tre hängivna racketspelare som ville göra det lättare att boka en ledig bana i din närhet och boka tennis, badminton, padel, squash eller pingis.

När de skulle flytta in i nya lokaler i GLTK huset kontaktade de oss och vi fick det roliga uppdraget att inreda deras kontor.

Känslan i inredningen skulle vara sportig, lekfull och avslappnad. Här arbetar man i strumplästen och sitter lika gärna i soffan med sin laptop som vid ett skrivbord.

En del i lokalen var redan bestämt såsom grå matta, vita väggar och köksdesign när vi kom in i projektet. Vi lade till några gröna fondväggar och färgsatte även de små tysta rummen.

Kontoret inreddes med en blandning av Ikea och andra designmöbler. Skrivborden höj och sänks med en handvev vilket är bra för att träna sin rackethand. Färgskalan går i vitt, blått och grönt.

moodboard 2

Ett moodboard för projektet för att beskriva känslan man vill uppnå på kontoret. En del sportreferenser i mönster och material.

vy kök o lounge3

Här använde vi oss av SketchUp när vi visualiserade konceptet för kunden.

kontorslandskap

En av fokuspunkterna för kunden var att försöka få in så många arbetsplatser som möjligt. Här laborerade vi med olika möbleringar och storlekar på skrivbord.

Soffa och puff från Ikea, Studio A3, Soffbord från Hay, Hylla Stacked från Muuto, Kruka Luwasa., bord från Ikea, Stolar från Hay, barstolar cornet hay, Studio A3
Bord från Hay, Studio A3

Små färgglada soffbord från Hay.

a3_matchi-9152

Tänk att få tänka på sport, även på sin arbetstid...

Hay, Ikea, Lintex, Studio A3

Matplatsen består av ett bord från Ikea och stolar i sköna toner från Hay.

Bord från Ikea, Stolar från Hay, Förvaringsskåp från Ikea. Studio A3

Ikeas skåp i metall tar hand om kontorets förvaring.

Bordsskärmar från Lintex, Skrivbord och skrivbordsstolar från Ikea.

Det öppna kontorslandskapet delas upp med hjälp av bordsskärmar från Lintex. Bord och stolar kommer från Ikea.

Soffa och puff från Ikea, Studio A3, Soffbord från Hay, Hylla Stacked från Muuto, Kruka Luwasa., bord från Ikea, Stolar från Hay
Soffa och puff från Ikea, Studio A3, Soffbord från Hay, Hylla Stacked från Muuto, Kruka Luwasa., bord från Ikea, Stolar från Hay

Växter på en kontor skapar liv och harmoni, dessa växter och krukor är från Luwasa.

Soffa och puff från Ikea, Studio A3, Soffbord från Hay, Hylla Stacked från Muuto, Kruka Luwasa., bord från Ikea, Stolar från Hay
Soffa och puff från Ikea, Studio A3, Soffbord från Hay,

Vid köket skapade vi en yta för lite avslappnat häng. Lite TV-spelande och allmänt umgänge i soffor och puffar från Ikea.

Soffa och puff från Ikea, Studio A3, Soffbord från Hay, Hylla Stacked från Muuto, Kruka Luwasa.

Kontorslandskapet och Loungeytan delas upp med hjälp av en byggbar hylla från Muuto.

a3_matchi-9088

Barstolen Cornet från Hay.

a3_matchi-9131
Mötesrum

Konferensrummet skulle hållas cleant med hållbara produkter. Stolarna med en vis blinkning åt perforeringen i paddelrack.

Stolar från Hay, bord från Lanab, studio a3
Stolar från Hay, bord från Lanab
Stolar från Hay, bord från Lanab

I mötesrummet står nu stolar från Hay tillsammans med ett gediget konferensbord från Lanab.

Tysta rum

Här visar vi förslag på hur de två tysta rummen skulle kunna inredas.

Stolar från hay, mosstavlor från Nordgröna, studio a3

I det ena av två tysta rum går tonerna i blått och grönt. Stolarna kommer från Hay och mosstavlorna tillverkar de svenska företaget Nordgröna.

bord från hay, mosstavlor från Nordgröna, studio a3

I det andra tysta rummet går tonerna i rött. Här sitter/ligger du avslappnat i en saccosäck, på det lilla bordet från Hay placerar du din kaffekopp och påväggen hänger mosstavlorna som absorberar ljudet, här inne får du en stund ifrån jobbiga kollegor.