Varsam renovering av övernattningslägenhet i centrala Göteborg

Kunderna, som även är vänner till oss privat, bad oss på Studio A3 och A3 Byggprojekt om hjälp att renovera deras övernattningslägenhet på 2 rok i centrala Göteborg. Kunderna är  väldigt intresserade av inredning själva och i samråd med dem har vi fått till en tidlös inredning som troligtvis även har höjt värdet av lägenheten om de skulle vilja sälja den i framtiden.

Alla väggar och tak har grundbehandlats med mikrolit, spacklats och målats vita 0500-N. I hallen har vi bytt ut garderobsdörrarna och knopparna. Vi har även bytt ut alla eluttag, installerat dimmers och monterat all belysning i lägenheten. I sovrummet lade vi in en tjock, lyxig heltäckningsmatta. I vardagsrummet byggdes kornischer för att dölja upphängningen av gardinerna. Pga. den fina takstuckaturen kunde vi inte fästa gardinskenorna i taket. Gardinerna är sydda och monterade av vår samarbetspartner Franssons Rum.

Störst ingrepp gjordes i köket där det gamla köket revs ut och byttes ut mot ett nytt kök med svarta luckor. Vi installerade sedan det nya köket, ny bänkskiva i marmor, nya vitvaror och satte upp nytt härligt grönt kakel från Fired Earth. I hopp om att hitta ett fint gammalt plankgolv under den slitna parketten som fanns i köket, revs golvet bort. Tyvärr var golvet under för dåligt för att kunna användas. Istället lade vi in ett nytt plankgolv som sedan varsamt målades i ett svartvitt rutmönster.

Inredningen består av en härlig blandning av gamla och nya möbler i varma toner av senapsgult och mossgrönt. Vi hjälpte bl.a. kunden att beställa soffan i pikerad grön sammet och fåtöljen från Englesson och vägglamporna i mässing från Bestlite.

"Vi är supernöjda med A3 som höll i renoveringen av vår lägenhet. Kan varmt rekommendera dem."
- Anders | houzz.se

nordgardsv83_V3A7562

Köket efter renovering. Till det gamla matbordet valde vi en skiva i grön marmor för att matcha det gröna kaklet.

nordgardsv83_V3A7573

Det nya köket med svarta luckor och lådfronter, köksblandare i mässing, grönt fasat kakel från Fired Earth och ny bäsnkskiva i vit Carrera marmor.

nordgardsv83_V3A7579

Väggen bakom tavlan var tidigare i framknackad tegel vilket inte passade den nya inredningen. Den väggen putsades och målades istället vit.

nordgardsv83_V3A7585

Fina köksaccessoarer i mässing och marmor blir pricken över i:et

nordgardsv83_V3A7588

Tålamodskrävande måleriarbete på golvet. Men värt all möda!

nordgardsv83_V3A7597

Detaljbild köksfönster.

nordgardsv83_V3A7609

Köket efter renovering.

nordgardsv83_V3A7610

Närbild garderober med nya dörrar och handtag. Från hallen ser man in mot det fina vardagsrummet.

nordgardsv83_V3A7615

Ny soffa Howard i pikerad grön sammet och Howard fåtölj med fotpall från Englesson i vardagsrummet.

paskbergsgatan12_V3A5895-1

Bakom draperiet döljer sig en väggfast TV.

paskbergsgatan12_V3A5901-1

Accessoarer från bla Tom Dixons serie Eclectic.

nordgardsv83_V3A7602

Lyxig heltäckningsmatta i sovrummet.