Inredning och koncept för Café Jernet

Vi har tidigare hjälpt Folkets Hus med diverse uppdateringar av inredningen, bl.a. Drakens Foajébar och där vi ritade en bar och inredde foajén.

När det blev aktuellt att öppna ett tillhörande café fick vi det roliga uppdraget att skapa ett inredningskoncept och leverera möblerna till Café Jernet.

Likt övrig inredning i Folkets Hus var det viktigt att behålla 50 – tals känslan i inredningen och vi ville leka lite med geometriska former. Det låg ett befintligt terazzogolv som fick ligga kvar i bardelen. På den bakre delen med sittplatserna lade vi in ett Hexagonformat vinylgolv från Bolon. På väggarna satt från början akustikplattor i trä med runda hål i. Dessa fick vara kvar till stor del men målades i samma blågröna kulör som övriga väggar.

Som avskärmning mot WC:n satte vi upp svart perforerad plåt och bakom baren sitter vit knappmosaik. Barskivan vid fönstret och hyllorna bakom gjordes i säkerhetsglas där tråden ger ett fyrkantigt mönster.

Vi ritade en platsbyggd bänk med liggande ribbor och baren fick en front av teakribbor, som följer designen på bardiskarna på Draken.

Möbler, belysning och deko är från Magis, Menu, Gubi och Flos.

Moodboard
Ytskikt
036
026
046
047
029
045
025
038