Från 90-talsnostalgi till modern toppvilla

Det här projektet som ligger oss lite extra varmt om hjärtat har pågått under en längre tid och uppdraget har även växt under resans gång till att innefatta i stort sett hela huset. Villan är byggd på 90 talet och hade många tidstypiska inslag vad gällde materialval och i form av många vinklar och vrår och udda form på fönster. Kunderna, som är ett yngre par, ville ha en helt ny och mer modern känsla i inredningen. Vi blåste i stort sett ut allt invändigt och började om på nytt. Vi har hjälpt kunderna med alla materialval, färgval, belysningsplan, ändring av planlösning, ritning och materialval i kök, ritning och materialval i fyra badrum, groventré med hunddusch, tvättstuga, platsbyggd förvaring, klädkammare, möblering av en stor altan, två balkonger samt förslag på inredningskoncept och inköp av alla möbler och accessoarer. Vi levererade även ut alla möbler och monterade på plats så att kunden kunde komma hem till sitt färdiga drömhem.

Ledorden var sobert, modernt, ombonat med inslag av mörkt rökt ek och olika blågröna toner. Det var även viktigt att ha slittåligt i åtanke eftersom här även skulle flytta in en ung labradortik som gärna kör rivstarter på golvet eller ligger och myser i soffan. Till henne ritade vi även en egen hunddusch i groventrén.  Med detta i åtanke föll valet på ett vinylgolv i Smoked Oak som vi lade in i hela huset där det inte ligger klinkers eller heltäckningsmatta. De flesta väggar och taken målades vita för att skapa en neutral bas till möblerna som går i lite olika toner av brunt, beige och svart med lite inslag av blågröna accenter.

Se mer från huset i Aftonbladet TV.

Planritning entre
rorviksgatan-2360

I entrén lades nytt golv och en ljus och fräsch känsla uppstod tillsammans med en byrå från Asplund och pall från &Tradition.

rorviksgatan-2364

I hallen valdes ett ljust klinker från Marmoker som harmoniserar med vinylgolvet i rökt ek. Väggspegeln är från danska Menu.

rorviksgatan-2231

Gäst WC:n vid hallen fick en helt ny skepnad i form av platsbyggd förvaringsmöbel med ovanpåliggande tvättställ, måttbeställd spegel som täcker ena väggen och den ljusa Marmokerklinkern fick följa med in i från hallen.

produkter matplats
kök perspektiv

Ett förslag på produkter till matplatsen i köket samt köksön. Fokus var att få till en plats för ett mindre sällskap samt en öppen yta för samtal vid socialt umgänge under middagslagning.

rorviksgatan-2181

Köket gjordes om helt och det enda som behölls från det gamla köket var den stora takfläkten. Köket är från Ballingslöv.

rorviksgatan-2202

Bänkskivan i Silestone fick även följa med upp på väggen som stänkskydd vid fönstret.

rorviksgatan-2219

Konst av Mats Wieslander.

rorviksgatan-2212

Barsstolar About a stool från Hay,

rorviksgatan-2209

I köket finns även plats för en mindre matplats. Bord och stolar från &Tradtion, taklampa Melt från Tom Dixon

rorviksgatan-2163-2

Vy från matbordet i vardagsrummet.

v-rum vy
rorviksgatan-2113

Matbord från &Tradition och stolar Beetle från Gubi.

rorviksgatan-2160

Sideboard New Order från Hay.

rorviksgatan-2118

Konst av Mats Wieslander. Taklampan ovanför matbordet heter Carousel och kommer från Lee Broom.

rorviksgatan-2105

Vardagsrum och matplats i ett och samma rum. Den öppna spisen fick vara kvar som den är.

rorviksgatan-2111

Soffhörna med soffmoduler Jord från Fogia. Fåtöljer Fly från &Tradition.

rorviksgatan-2097

Ovanför soffgruppen pendlar armaturer från Menu. Spotskenorna i koppar är från Örsjö belysning. Bredvid soffan står, på ett sidobord från &tradition en bordslampa från Flos vid namn Snoopy.

rorviksgatan-2091

Soffbord från Gubi och &Tradition.

rorviksgatan-2154

Vardagsrummet sett uppifrån trappan. Mattan är från Desyt, modell Shade.

rorviksgatan-2130

Bordslampa Gatto från Flos.

rorviksgatan-2140

Vaser från &Tradition.

rorviksgatan-2280

Nere på bottenvåningen ändrade vi planlösningen och tog bort en vägg, en öppen spis och målade om. Här valde vi även ett nytt golv. Tv-väggen byggdes på så att vi skulle få in en ölkyl samt för att kunna dölja en del elektronik.

rorviksgatan-2288

I och med att en vägg och den öppna spisen togs bort fick vi även plats med ett biljardbord.

rorviksgatan-2269

Modulsoffa Mags Soft från Hay ger plats för många vänner. Många småbord för avställning från Hay, samt ett större höj-och-sänkbart bord från Magis.

rorviksgatan-2293

I taket pendlar lampor från Normann Copenhagen. Bordslampa från Gubi. Tavla från Mats Wieslander.

rorviksgatan-2236

På bottenvåningen gjorde vi även om två badrum varav det ena hade en bastu som vi även gjorde om.

rorviksgatan-2244

Bastun fick nya lavar och dold belysning.

På övervåningen ändrade vi en del planlösningar för att skapa mer förvaring och utnyttja många utrymmen under snedtak som var helt outnyttjade. Vi gjorde bl.a. om ett master bedroom med tillhörande badrum och en klädkammare.

rorviksgatan-2325

På övre våningen gjorde vi om Master Bedroom genom att ändra planlösningen och flytta på en garderob. vi la även in en ljus heltäckningsmatta för en lyxig hotellkänsla.

rorviksgatan-2339-2

Specialbyggd sänggavel av Daniels Snickeri.

rorviksgatan-2316

En suite badrummet fick ny planslösning, dubbeldusch och nytt kakel och klinkers.

rorviksgatan-2309

Dubbelhandfat.

rorviksgatan-2345-2

Vi lade in en ljus heltäckningsmatta och satte upp nya skjutdörrar med förvaring bakom för att utnyttja så mkt yta som möjligt med tanke på snedtaket.

rorviksgatan-2355-2

Vi ändrade planlösningen i klädkammaren så att vi kunde bygga en ordentlig WC.